Close

Δραστηριότητες

Το μαγευτικό Ναύπλιο είναι αδιαμφισβήτητα η πρώτη επιλογή για εκείνους που θέλουν να συνδυάσουν το ιστορικό στοιχείο και το ρομαντισμό με τη σύγχρονη τουριστική υποδομή. Για τους λάτρεις της κολύμβησης  οι παραλίες του Ναυπλίου αποτελούν ιδανικό χώρο. Προσφέρουν μάλιστα και τη δυνατότητα εκμάθησης ιστιοπλοΐας και ιστιοσανίδας. Σε όσους αγαπούν την  πεζοπορία , συστήνεται ο περίφημος γύρος της Αρβανιτιάς, ένας περιφερειακός πλακοστρωμένος πεζόδρομος με θέα τον Αργολικό κόλπο, που ξεκινά στο τέλος της προκυμαίας και καταλήγει στην πλατεία της Αρβανιτιάς. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα βρίσκεστε διαρκώς κάτω από τα βράχια της Ακροναυπλίας :  Αφού περάσετε από τις «μπανιέρες», την περιοχή όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου, θα βρεθείτε στην άκρη της απότομης ακτής, περπατώντας δίπλα σε βράχια γεμάτα με φραγκοσυκιές. Μετά 20΄ περίπου θα φτάσετε στην πλατεία της Αρβανιτιάς. Για ρομαντικά παράκτια νυχτοπερπατήματα ενδείκνυται η συντομότερη διαδρομή από το Φάρο μέχρι την Αρβανιτιά, που κάθε βράδυ φωτίζεται  και γεμίζει από οικογένειες, νεανικές παρέες και ερωτευμένα ζευγάρια που κάνουν το βραδινό τους περίπατο. Το Ναύπλιο, επίπεδο κατά το μεγαλύτερο μέρος του,  αποτελεί μια πόλη ιδανική για μετακίνηση με ποδήλατο. ΄Ετσι οι ποδηλάτες του Ναυπλίου δίνουν συχνά ραντεβού για ποδηλατοπορείες στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή της και καλούν όλους τους ενδιαφερόμενους να τους ακολουθήσουν στις βόλτες τους. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Ναυπλίου αναγνωρίζοντας την ανάγκη της χρήσης του ποδηλάτου, έχει τοποθετήσει  δανειστικά ποδήλατα στην πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να περιηγηθείτε στην πόλη.
Στο Ναύπλιο λειτουργεί και το τουριστικό τρενάκι που είναι πρωτότυπο μέσο για την ξενάγηση των επισκεπτών αλλά και ένας ευχάριστος τρόπος διασκέδασης μικρών και μεγάλων. Μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε μια βόλτα με το μικρό τρενάκι που ξεκινάει από το λιμάνι της πόλης. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στα παιδιά, αλλά υποβοηθητικό και για τους μεγάλους, μιας και σε μισή ώρα μπορούν να δουν την πόλη με έναν ιδιαίτερο τρόπο και χωρίς να κουραστούν.
Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν με μία βόλτα στο Δημοτικό Πάρκο στο οποίο λειτουργεί ένα μουσείο τρένων, όπου υπάρχουν πραγματικές ράγες και παλιά διατηρημένα βαγόνια. Επίσης σε ένα κτίριο του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα έχει διαμορφώσει μουσειακό χώρο αφιερωμένο στο παιδί. Οι θεματολογίες του έχουν σχέση με τη γέννηση, τη βάπτιση, το σχολείο, τα παιχνίδια ως αντικείμενο και ως δραστηριότητα, φιγούρες από το κουκλοθέατρο και τον Καραγκιόζη, που θα γοητεύσουν τους μικρούς επισκέπτες. Σ' αυτό το χώρο εκτελούνται  εκπαιδευτικά προγράμματα, που στοχεύουν στη μάθηση μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση, με αγάπη και σεβασμό στη λαϊκή παράδοση και το περιβάλλον.

Πρσοθέστε κριτική
  • Όνομα*
  • E-Mail*
  • Σχόλιο*
facebook twitter youtube
Copyright © 2024 Smart Solutions | All rights reserved | Designed and Hosted by Smart Solutions