Close

Οι Γερμανοί βάζουν την Ελλάδα στους top καλοκαιρινούς προορισμούς

Νέα




Οι Γερμανοί βάζουν την Ελλάδα στους top καλοκαιρινούς προορισμούς

Είναι σύμφωνα με τη Deutsche Welle ο δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός μετά την Ισπανία - Τεράστια μείωση των κρατήσεων για την Τουρκία - Φτάνει το 58%  

Με τους καλύτερους οιωνούς για την Ελλάδα ανοίγει αύριο τις πύλες της η 51η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ), στην οποία συμμετέχουν φέτος 10.000 εκθέτες από 180 χώρες του κόσμου. Τιμώμενη χώρα η Μποτσουάνα. 

Σύμφωνα με εκτενές δημοσίευμα της Deutsche Welle ο τουριστικός κλάδος στην Ελλάδα έχει κάθε λόγο να ατενίζει με περισσή αισιοδοξία τη φετινή σεζόν αφού ο αριθμός των κρατήσεων για τους ερχόμενους μήνες βρίσκεται σε συνεχή ανοδική τροχιά.  

«Πολλοί Γερμανοί έκλεισαν αυτή τη φορά τις κύριες διακοπές τους νωρίτερα απ΄ ότι συνήθως, εν μέρει το Νοέμβριο και Δεκέμβριο της περασμένης χρονιάς», επισημαίνει ο πρόεδρος του Γερμανικού Τουριστικού Συνδέσμου Νόρμπερτ Φίμπιγκ. 

Στις απόλυτα top τάσεις του φετινού καλοκαιριού βρίσκεται η Ελλάδα που εξελίσσεται στον δεύτερο δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό για τους Γερμανούς μετά τις Βαλεαρίδες Νήσους αναφέρει χαρακτηριστικά η  Deutsche Welle.  

Στο ίδιο δημοσίευμα τονίζεται επίσης ότι φέτος θα «βουλιάξει» από κόσμο και πάλι η Ισπανία αλλά οι κρατήσεις στην Τουρκία σημειώνουν κατακόρυφη πτώση. Τέλη Ιανουαρίου ο τζίρος των τουριστικών γραφείων για κρατήσεις προς την Τουρκία ήταν μειωμένος κατά 58% σε σχέση με πέρσι. 

Δημοφιλέστερος προορισμός παραμένει η Ισπανία και ειδικότερα η Μαγιόρκα. Μόνο για τον ερχόμενο Ιούλιο έχουν προγραμματιστεί 3.800 πτήσεις προς τις Βαλεαρίδες από 22 γερμανικά αεροδρόμια. Κατά μέσο όρο περισσότερα από 100 αεροπλάνα θα απογειώνονται καθημερινά με κατεύθυνση τη δυτική Μεσόγειο.  

Την ίδια ώρα αρχίζει να ανακάμπτει η τουριστική κίνηση προς την δοκιμαζόμενη τα τελευταία χρόνια Αίγυπτο ενώ μεγάλη είναι η ζήτηση και για τουριστικά πακέτα προς Βουλγαρία και Κροατία. Παράλληλα όλο και πιο δημοφιλείς γίνονται και οι κρουαζιέρες. «Τα γεγονότα του 2016 δεν κλόνισαν τη διάθεση των Γερμανών για ταξίδια», εκτίμησε πρόσφατα ο επικεφαλής του τουριστικού ομίλου DER Touristik Central Europe. 

http://www.protothema.gr/economy/article/660454/oi-germanoi-vazoun-tin-ellada-stous-top-kalokairinous-proorismous-/

 

facebook twitter youtube
Copyright © 2024 Smart Solutions | All rights reserved | Designed and Hosted by Smart Solutions